T4-området är attraktivt

Hässleholm Brinova inriktar sig i första hand inte på bostadshus.
Hässleholm • Publicerad 19 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
T4-området är ett attraktivt bostadsområde för framtiden. Foto: Mattias Bolin
T4-området är ett attraktivt bostadsområde för framtiden. Foto: Mattias Bolin

Brinova inriktar sig i första hand inte på bostadshus. Det är en av anledningarna till att man säljer fastigheter på T4-området, där det framöver kommer att satsas framförallt på bostäder och småhus.- Vi riktar in oss främst på kommersiella fastigheter, säger Anders Silverbåge, vd Brinova.

I företagets senaste delårsrapport står det också att strategin är att expandera inom affärsområdena logistik och omsorg.Det finns inga planer från Brinovas sida på att köpa några andra fastigheter i Hässleholm den närmaste tiden. Men vd:n vill ändå berömma centralorten i kommunen.- Hässleholm är en bra bostadsort med fin kultur och miljö, säger Anders Silverbåge.

Han berättar det skett en väldig förbättring och utveckling på bostadsmarknaden i Hässleholm sedan Brinova köpte fastigheter i staden 1991.Av Brinovas delårsrapport framgår att företaget är inne i en positiv ekonomisk trend tack vare lyckade fastighetsförsäljningar. Och en av fastigheterna man sålt är alltså ett bostadshus på T4-området.Det var HSB Skåne som köpte den fastigheten, och det är inte omöjligt att de i framtiden kommer att köpa flera fastigheter på området.

- Vi ser oss alltid omkring efter bra bostadsobjekt, säger Christer Nilsson, HSB Skåne.- Men just nu har vi inte någon plan för att köpa fastigheter på T4, men det kan bli intressant om Brinova ska sälja fler hus där, säger han. T4-området är ett attraktivt område för bostadsförvaltare och nybyggare. Den unge entreprenören, Jacob Karlsson från Hässleholm, kommer att påbörja sin satsning på området till hösten med att bygga 26 nya marklägenheter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.