CSK klandras av Östra Göinge

Broby De aktuella fallen inträffade i slutet av mars månad.
Publicerad 20 juli 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

De aktuella fallen inträffade i slutet av mars månad. Det första ärendet började med att en äldre patient från Östra Göinge kommun kom till akuten på CSK i Kristianstad.

Efter en undersökning ansåg den ansvariga läkaren att patienten kunde skickas hem. En taxi beställdes trots att det var sent på dygnet. När taxin var framme vid patientens bostad kunde inte chauffören hitta sin kunds nycklar. Väl tillbaka på sjukhuset återfanns nycklarna och färden styrdes åter mot bostaden. Vid den tidpunkten hittade sjukhuspersonalen ett avvikande provsvar och patienten fick bege sig till CSK en tredje gång på kort tid. Den här gången lades han in för vård. -Vårt klagomål gäller hur man kan låta en patient åka hem så sent när dessutom inte alla provsvar var färdiga, säger Monica Rask-Carlsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska i Östra Göinge kommun.

I det andra fallet förväxlade personalen på CSK olika patientdokumentationer gällande insulindoser. Något som kunde fått allvarliga konsekvenser om det inte hade upptäckts i rätt tid, enligt Monica Rask-Carlsson.Någon konkret anmälan till annan instans har inte gjorts i något av fallen. - Men vi hoppas givetvis att de på CSK skärper sina rutiner framöver. Det är därför vi har klagat, säger Monica Rask-Carlsson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.