Dubbel brand väcker frågor

Broby Räddningstjänsten i Broby fick på onsdagseftermiddagen larm om att det brann i en villa i Östanå.
Publicerad 20 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021
Branden i villan i Östanå förbryllar polisen och brandkåren. Foto:Markus Danielsson
Branden i villan i Östanå förbryllar polisen och brandkåren. Foto:Markus Danielsson

Räddningstjänsten i Broby fick på onsdagseftermiddagen larm om att det brann i en villa i Östanå. När brandkårens personal anlände till den aktuella adressen konstaterade man en mindre brand på husets bottenvåning. Huset är obebott men dess ägare håller för tillfället på med ett renoveringsarbete i fastigheten. Den inledande teorin handlade om att det var ett elektriskt handverktyg som hade orsakat eldsvådan. Inga personer kom till skada utan branden kunde släckas utan några större bekymmer.Räddningstjänsten och polisen lämnade därefter platsen. Det gjorde även mannen som äger fastigheten. När den sistnämnde återvände till huset en stund senare fick han en chock. Större delen av villan var nämligen övertänd och byggnaden stod i ljusan låga. Det aningen oväntade händelseförloppet förbryllar såväl brandkåren som polisen.- Det är väldigt konstigt att det kan börja brinna en gång till efter det att brandkåren släckte den första gången, säger Rolf Paimensalo från polisen i Broby. Enligt Rolf Paimensalo finns det ingen elektricitet indragen i den eldhärjade fastigheten. Det gör det hela än mer svårförklarligt.- Nu ska det göras en teknisk undersökning av huset. Det finns inga misstankar mot husets ägare i det här skedet av utredningen, säger en förbryllad Rolf Paimensalo.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.