Fyllde parken med ren musikglädje

Osby Projektet Skåne Folk Youth Ensemble har väckt uppmärksamhet.
Osby • Publicerad 21 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Spontan musikglädje. Med folkmusik
Spontan musikglädje. Med folkmusik

Projektet Skåne Folk Youth Ensemble har väckt uppmärksamhet. Ungdomar mellan 15 och 18 år får sommarjobba i ensemblen som lever och andas folkmusik.

Med bara en veckas repetioner i bagaget kom gruppen till Osby på torsdagen. Historien om den skånske storspelmannen Lorens Brolin spelades upp i en rad korta tablåer. Allt genomsyrat av genuin folkmusik och ystra dansnummer. "Vilken glädje", "väldigt imponerande", var röster som hördes från publiken. Och den kunde varit större. Men trots hotande regn hade ett 100-tal Osbybor ändå sökt sig till parken.

Efter 40 intensivt välljudande minuter packade ungdomarna ihop inför ännu en föreställning, denna gång i Lönsboda.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.