Vädret oroar inför Hästvedas folkracetävling

Sport - Skulle de bli mycket regn blir det en kortare tävling där vi bara kör två omgångar, säger Sam Claëson i arrangerande Hästveda Folkraceklubb.
Sport • Publicerad 22 juli 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

- Skulle de bli mycket regn blir det en kortare tävling där vi bara kör två omgångar, säger Sam Claëson i arrangerande Hästveda Folkraceklubb. - Vid för blöt väderlek blir banan uppkörd. Men vi får hoppas att det bästa och att prognoserna om dåligt väder inte går i uppfyllelse.Som vanligt är det gott om deltagare i seniorklassen där 84 ekipage är anmälda. Men det som glädjer arrangörerna mest är ökningen av antalet deltagare i dam- och juniorklassen.

I den förstnämnda klassen är 21 damer anmälda medan det kommer 15 juniorer till start.- En glädjande utveckling då det vissa år endast varit en fem-sex deltagare i de klasserna, säger Claëson.Fjolårssegraren Martin Hansson är en av favoriterna även i årets upplaga av Mekonomet Racet. Martin, som förra året tävlade för SMK Helsingborg, kör numera för hemmaklubben Hästveda FRC. Hansson vann även årets första tävling på Harabackens Motorstadion då han segrade i Vårracet i början av maj.I seniortävlingen är för övrigt fyra av de sex finalisterna från förra årets tävlingen med, nämligen trean Jörgen Hansson, Cristianstads RC, fyran Rickard Hedström, Ystad MK samt femman Jonny Carlsson, Hästveda FRC. Även förare som Christian Lanqvist, Ljungby MK, Lars Linder, Grimslövs MS samt hemmaföraren Jerry Svensson och Åke Ingemansson lär bli att räkna med.- Får Jerry Svensson sin bil att funka ordentligt är han en av de stora favoriterna, menar Sam Claëson.

I damklassen kommer inte förra årets vinnare Rose-Marie Olsson till start. Claëson utnämner Elin Linder från Grimslöv som knapp favorit till segern.- Men det är många nya namn bland damerna så det blir svårtippat. Det finns kanske en del med dolda talanger som vill upp på prispallen.Max Englund från hemmaklubben Hästveda FRC vann juniorklassen i vårens premiärtävling. Han är favorit till segern i även denna gång. Emil Linder från Grimslöv är kommer dock att bjuda på hårt motstånd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.