Angelikas dröm blev sann i Tydinge

Broby En dag för inte så länge sedan satt Angelika Lindströms make vid datorn och surfade på internet.
Publicerad 23 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Helikoptern drog till sig många nyfikna blickar när den landade vid Tydingesjön. Foto: Markus Danielsson
Helikoptern drog till sig många nyfikna blickar när den landade vid Tydingesjön. Foto: Markus Danielsson

En dag för inte så länge sedan satt Angelika Lindströms make vid datorn och surfade på internet. Plötsligt fick han se en annons som förkunnade att en det skulle arrangeras en helikopterflygning vid Tydingesjön strax utanför Broby. När han meddelade detta till sin hustru blev svaret först aningen negativt.- Jag trodde att han skojade med mig. Varför skulle det komma en helikopter till Tyringe?, säger Angelika Lindström som så småningom fick klart för sig att helikoptern verkligen skulle komma till den natursköna campingplatsen. När den stora stunden närmade sig var familjen Lindström först på plats vid den provisoriska startbanan vid campingens parkeringsplats. För en kort stund undrade de om det bara var de som hade uppmärksammat annonsen. När helikoptern landade en stund senare visade det sig emellertid att ett tjugotal andra personer också hade kommit för att kolla in den flygande farkosten på nära håll.

Angelika Lindström fick, efter en viss övertalning, även med sig dottern Alice upp i helikoptern. Därefter bar det iväg upp i det blå och en flygtur på omkring fem minuter. När mor och dotter kom ner på landbacken visade det sig att duon verkligen hade varit med om en häftig upplevelse.- Det var helt klart värt pengarna, sade Angelika Lindström om de 250 kronor hon fick betala för åkturen. Ann-Marie Svensson driver Tydingesjöns camping. Hon vågade sig själv inte upp i helikoptern. Däremot konstaterar hon att det här var ett trevligt initiativ från helikopterbolagets sida.- Det var de som ringde oss och ville komma hit. Det är också upp till dem om de tycker att intresset var så pass bra att de vill komma hit fler gånger, säger Ann-Marie Svensson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.