Misstänkt pyroman får vänta på sin dom

Broby Den åtalade kvinnan anhölls och häktades i slutet av april månad.
Publicerad 23 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Den åtalade kvinnan anhölls och häktades i slutet av april månad. Anledningen var att kvinnan misstänks ligga bakom de tre bränder som drabbade en villa i Knislinge i slutet av mars. Kvinnan har nu suttit häktad i drygt tre månader och under den gångna veckan har rättegångsförhandlingar ägt rum i Kristianstads tingsrätt. Under de tre rättegångsdagarna har kvinnan hela tiden förnekat att hon skulle ligga bakom de bränder som i slutändan resulterade i att villan totalförstördes. På fredagen var det meningen att en dom skulle ha avkunnats av tingsrätten. Så blev det emellertid inte. Efter slutpläderingar och överläggningar meddelade tingsrätten vid 15-tiden att domen kommer att meddelas först tisdagen den andra augusti. Fram till dess kommer den åtalade kvinnan att få stanna kvar i häktet. Vice chefsåklagare Eva Norberg kommenterar tingsrättens beslut på följande sätt. ? I och med att kvinnan får stanna kvar i häktet så tolkar jag det som att tingsrätten anser att hon är skyldig till mordbrand på sannolika skäl. Eva Norberg säger också att de tre förhandlingsdagarna har varit långa och intensiva med många personer som har lämnat sina respektive vittnesmål. ? Mordbränder är alltid komplicerade eftersom det finns så mycket som måste redas ut. Nu är det bara att avvakta domen den andra augusti, säger hon avslutningsvis.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.