Lasse Lindén kör senior-EM

Sport 18-årige Lasse Lindén är yngste åkare i den svenska vattenskidtrupp som förbundskapten Andreas Sonestad tagit ut till Europamästerskapet i norska Skarnes den 17-21 augusti.
Sport • Publicerad 26 juli 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Lasse Lindén på sina älskade vattenskidor. Foto: Lars-Åke Englund
Lasse Lindén på sina älskade vattenskidor. Foto: Lars-Åke Englund

18-årige Lasse Lindén är yngste åkare i den svenska vattenskidtrupp som förbundskapten Andreas Sonestad tagit ut till Europamästerskapet i norska Skarnes den 17-21 augusti. - Stort att som den yngste åkaren bli uttagen i den svenska EM-truppen, säger Lasse som tror på vissa chanser i slalom.- Har jag en riktigt bra dag kan jag bli bland de tolv som går till final. Viktigt också att komma ut på stora tävlingar för skaffa sig rutin.

Att Svanenåkaren är i god form bevisade han i helgen då han vann guld i specialgrenen slalom och brons i trick vid ungdoms-SM i Mariestad. Tävlingen avgjordes på en grävd sjö belägen vid E20 strax öster om västgötastaden.- Som 18-åring var jag yngst i klassen där man får vara högst 21 år, berättar Lasse Lindén.- Att vinna första året som jag ställde upp i klassen var lite speciellt. Är mer än nöjd med guldet och bronset.

Lindén vann guldet i slalom överlägset före tvåan Johan Franzén från Lidköping och trean Johan Schützer från Bergvik. Han inledde med att utklassa sina konkurrenter i utslaget där han noterades för ett resultat i världsklass.- Resultatet var nära mitt personliga rekord och betydde att jag fick starta sist i finalen.

Lasse avgjorde under vidriga yttre förhållanden med både regn och blåst.- Hade bra koll på läget och gjorde det jag behövde i finalåket. Att inte poängen blev så höga betydde mindre då det är placeringen som gäller på mästerskap, säger Lasse.

Lite mer överraskande var att Lindén även tog medalj i trick. Där blev det ett brons då flera av favoriterna körde bort sig.- Hade de inte gjort det så hade det inte blivit någon medalj, säger en nöjd Svanenåkare som inte tränar trick särskilt mycket. Vann disciplinen gjorde Johan Schützer medan hemmaåkaren Patrik Öhman kom tvåa.Även hopp fanns på programmet under SM. Men det är ingen gren som Lasse deltager i.- Har testat hopp på träning, men det är inget som jag tycker är kul.

I helgen ska Lasse Lindén mäta sina krafter med landats vattenskidelit då senior-SM avgörs på Ivösjön i Bromölla. Han har goda chanser i slalom där han rankad som tvåa.- Men det är mycket nerver på ett mästerskap. På SM finns det många äldre och rutinerade åkare.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.