Loppmarknad med chans till fynd

Hässleholm Röke IF:s loppmarknad är en mycket uppskattad sådan.
Hässleholm • Publicerad 26 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Inför den stora loppmarknaden i Röke
Inför den stora loppmarknaden i Röke

Röke IF:s loppmarknad är en mycket uppskattad sådan. De senaste åren har de slagit rekord i antalet besökare. Kanske gör de det även i på lördag när årets upplaga går av stapeln.- Men det hänger helt och hållet på vädret, säger Jan Tornström, aktiv i Röke IF. De förfogar över ett område som uppskattas vara någonstans runt 6 000 kvadratmeter stort, och där kommer det att säljas massvis med olika grejer som folk från föreningen, men även från folk i trakten samlat på sig under året.- Men det finns också dem som kommer lite längre här i från som kommer med saker, säger Ola Andreasson, som också är aktiv i Röke IF.

Själva loppmarknaden äger rum på lördag, men även på fredag är det aktiviteter i byn.- Då är det byafest och då har vi lite tävlingar mellan de olika småbyarna runtom Röke, säger Ola Andreasson. Röke loppmarknad är en av de större i Skåne i sitt slag. Ola Andreasson tror att det beror på att många kan fynda på deras loppis.

- Förra året var det en man här som köpte en grej för 300 kronor. Den var egentligen värd 5 000 kronor, säger Ola.- Det är många som har varit här tidigare år som kommer tillbaka för de vet att de kan fynda här. I stort sett alla som är engagerade i föreningen hjälper till på loppmarknaden på ett eller annat sätt. Gammal som ung.- De yngre tycker att det är jätteroligt att få vara med på det här, säger Ola.

Vad gör ni med alla grejer som blir över när loppisen är slut? - Det går till tippen. Vi har sparat saker något år men det blir alldeles för mycket, säger Jan Tornström. Det återstår att se om besöksrekordet kan slås även detta år. Den som är där på lördag får se.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.