MCK Snapphanen laddar för hösten

Broby Sedan några år tillbaka har det blivit något av en tradition att medlemmarna i MCK Snapphanen besöker de ukrainska barnen på Tjernobyllägret med sina motorcyklar.
Publicerad 26 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
MCK Snapphanen brukar besöka Tjernobyllägret i Broby varje år. Arkivbild
MCK Snapphanen brukar besöka Tjernobyllägret i Broby varje år. Arkivbild

Sedan några år tillbaka har det blivit något av en tradition att medlemmarna i MCK Snapphanen besöker de ukrainska barnen på Tjernobyllägret med sina motorcyklar. Torsdagen den 28 juli är det dags för årets besök. Precis som tidigare år kommer barnen att få åka motorcykel på en runda som är ungefär sex mil lång. För att klara arrangemanget på bästa sätt krävs det att omkring 55 motorcyklister ställer upp med sina fordon. Starten för arrangemanget sker vid gamla Brobysjukhuset.

Nästa lägerbesök för MCK Snapphanen blir i Breanäs onsdagen den 10 augusti. Då är det barnen på det så kallade Skuttlägret som ska få stifta bekantskap med mc-klubben och deras motorcyklar. Skutt är en förkortning av "Skolungdomar testar träning" och de deltagande barnen kommer från exempelvis Hässleholm, Bromölla, Höör, Hörby och Östra Göinges kommuner. Till den här utflykten räknar MCK Snapphanen med att det behövs omkring 30 stycken motorcyklister för att allting ska gå att genomföra på ett smidigt sätt.En tredje aktivitet under hösten blir Snapphanens nattrally. Det startar fredagen den 9 september i Knislinge. Nattrallyt är sex mil långt och körs efter en karta där flera teoretiska kontroller finns utsatta längs med vägarna.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.