Landslagsmeriterad back ersätter Koyfis

Sport Under fyra av vårsäsongens sex matcher ledde Kostas Koyfis Hurricanes anfall.
Sport • Publicerad 27 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Under fyra av vårsäsongens sex matcher ledde Kostas Koyfis Hurricanes anfall. När han lämnar för att fortsätta sitt collegespel med Wilmington Quakers i USA har Hurricanes fått tag i en meriterad ersättare. Martin Köpsén med ursprung i Kristianstad C4 Lions kommer att leda anfallet under de sista fyra matcher för säsongen. Köpsén lämnade Kristianstad 2001 för spel i Carlstad Crusaders. I superserielaget Carlstad blev det såväl SM-silver som vinst i Europacupen. Spel i landslaget hann det också bli innan Köpsén la skorna på hyllan.

Men nu väntar alltså comeback för quarterbacken som även kan spela i försvaret som saftey. Det var för övrigt just som försvarsspelare Köpsén var med och bärgade vinsten i Europacupen med Crusaders. Det är Hurricanes spelande tränare Uffe Palmbrink som lockat Köpsén att återuppta spelet.- Det är roligt att Martin känner sug för att spela igen och extra skoj att vi har kunnat knyta honom till oss.Hurricanes nya quarterback kommer att få leda lagets anfallsspel i fyra raka hemmamatcher på Göingevallen.

Varje lördag i augusti har hässleholmarna chansen att se amerikansk fotboll. Anledningen till denna något märkliga spelordning var ombyggnationen av Göingevallen inför den stora friidrottsgalan Poks Memorial i juni. Bygget gjorde att Hurricanes inte kunde spela mer än en hemmamatch innan sommaruppehållet och det var för övrigt lagets bästa match för säsongen. Serieledarna Kristianstad Predators undslapp med blotta förskräckelsen och kunde till slut vinna med 21-22 efter en riktig nagelbitare. Förutom denna match och uddapoängsförlusten mot Lugi har Hurricanes haft en tung säsong. Sex förluster på sex försök är facit.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.