Grannar kräver röjning av tomt

Broby Grannarna till en tomt i centrala Hanaskog tröttnade på att den intilliggande marken blev allt mer igenvuxen och misskött.
Publicerad 29 juli 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Grannarna till en tomt i centrala Hanaskog tröttnade på att den intilliggande marken blev allt mer igenvuxen och misskött.

För att få saken undanstökad kontaktades Östra Göinge kommun. Syftet med den kontakten var att grannarna ville att kommunen skulle ta tag i saken och röja upp på den utpekade markbiten.Kommunens representanter besökte tomten för en inspektion.

Nästa steg blev att kommunens tillsyns- och tillståndsnämnd tog beslutet att det fattas lagligt stöd för att kommunen ska kunna ingripa och röja upp på tomten. Nämnden hänvisar bland annat till den gällande plan- och bygglagen för att motivera sitt fattade beslut.

De berörda grannarna ger emellertid inte slaget förlorat. I en överklagan till länsstyrelsen hänvisar man exempelvis till att andra tomter i området sköts av kommunens personal.

Finns det då något speciellt regelverk som styr skötsel av avstyckad tomtmark inne i samhället, undrar grannarna. Man undrar också om det är skillnad i fall kommunen eller en privatperson står som ägare.Slutligen säger sig grannarna ha noterat att Östra Göinge kommun vill öka den medborgerliga trivseln och att det ska vara attraktivt att bo och arbeta i hela kommunen. Nu önskar grannarna hjälp med att komma tillrätta med det rådande problemet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.