Olas tid står aldrig still

Broby Ola Persson är för tillfället bosatt i Broby.
Publicerad 29 juli 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Att laga gräsklippare är bara en av Ola Perssons många sysslor. Foto: Markus Danielsson
Att laga gräsklippare är bara en av Ola Perssons många sysslor. Foto: Markus Danielsson

Ola Persson är för tillfället bosatt i Broby. Där bor han tillsammans med hustrun Annika samt de två tonårsdöttrarna. Det var också i Broby som Ola inledde sin karriär inom branschen för trädgårdsmaskiner. Året var 1999 när han grundade en firma som sålde maskiner och tillbehör inom just den nämnda branschen. Via diverse olika konstellationer har Ola Persson sedan tagit sig fram till den position han har i dag. Det innebär i korthet att han under lördagen kommer att inviga en ny butik under namnet Uddarps trädgårdsmaskiner. Den ligger i Knislinge och är betydligt större och rymligare än den senaste lokalen som för övrigt ligger i Glimåkra. Verksamheten är dock precis som tidigare inriktad på trädgårdsmaskiner och reparationer av dylika föremål. Förutom engagemanget i butiken är Ola Persson även ägare till fem hyresfastigheter i Östra Göinge kommun.- Vi köpte dem av Klockaren för några år sedan. Det är mycket att pyssla med där också, berättar han om ett av sina andra projekt. Men det stannar inte här heller. Ola Persson lägger även ett antal timmar i veckan på att åka till Klippan. Där har han ett konsultuppdrag åt ett företag inom metallbranschen.- Tanken är väl att jag ska ägna mer tid åt det jobbet framöver. Jag hoppas kunna anställa en person som kan sköta butiken i Knislinge, fortsätter den mångsidige entreprenören.

Förutom det rent yrkesmässiga ska Ola och hustrun Annika hinna med att fira 15-årig bröllopsdag på måndag.- Det är ganska mycket som ska hinnas med just nu, erkänner den flitige maken och familjefadern. Han säger dock att hustrun och döttrarna är helt och hållet med på noterna när det gäller Ola stora engagemang på flera olika fronter.- Det är inga problem för deras del trots att jag ofta jobbar fjorton-femton timmar om dygnet.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.