Överraskande besök av kungaparet

Skåne/Kristianstad Deltagarna som åkte till Kallinge i Blekinge fick två extra deltagare med i lägret.
Publicerad 31 juli 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Det blev köttbullar och potatis till lunch för kungaparet. Foto: Scanpix
Det blev köttbullar och potatis till lunch för kungaparet. Foto: Scanpix

Deltagarna som åkte till Kallinge i Blekinge fick två extra deltagare med i lägret. Det var kungaparet som under mycket hemliga former dök upp för att äta lunch och träffa scouter. Kungen har ett starkt intresse för scouting och blev själv medlem vid fyra års ålder. Nu för tiden är han ordförande i World scout foundation.

Enligt den officiella kalendern skulle kungen inte dyka upp på World scout jamboree förrän på fredag. Men köttbullarna och potatisen i brunsås som serverades till lunch i Kallinge lockade.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.