Graven kan tas bort

Hässleholm Gravstenen med två vackra änglar talar om att modern, som också hette Alice Trobeck, född Iversen, föddes 1879 och dog 1944.
Hässleholm • Publicerad 1 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Åke Larsson hoppas kunna rädda Alice Trobeck Caracciolas mors grav. Foto: Berit Önell
Åke Larsson hoppas kunna rädda Alice Trobeck Caracciolas mors grav. Foto: Berit Önell

Gravstenen med två vackra änglar talar om att modern, som också hette Alice Trobeck, född Iversen, föddes 1879 och dog 1944. En liten skylt uppmanar gravrättsinnehavarna att kontakta kyrkogårdsexpeditionen.

- Skylten har suttit där länge och när jag pratade med kyrkovaktmästaren fick jag veta att det var bråttom, berättar Åke som ska kontakta kyrkogårdsexpeditionen när den öppnar efter semestern.Han har därför bestämt sig för att erbjuda sig att sköta graven tillsammans med en vän. Det kostar 200 kronor för 25 år att ta över skötseln.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.