Vädret skrämmer inte bort turisterna

Broby Solen har lyst med sin frånvaro under några veckors tid och det har märkts i rullorna på Tydingesjöns camping och festplats.
Publicerad 1 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Sven B Svensson som driver Tydingesjöns camping och festplats har sett en minsking av campingturister. Arkivbild
Sven B Svensson som driver Tydingesjöns camping och festplats har sett en minsking av campingturister. Arkivbild

Solen har lyst med sin frånvaro under några veckors tid och det har märkts i rullorna på Tydingesjöns camping och festplats. Men Sven B Svensson vill inte klaga. - i har många långliggare på campingen och folk har verkligen gillat våra danser som vi anordnar, säger han.En rimlig förklaring till nedgången tror han kan vara just vädret. 

- Det är kanske inte så roligt att åka motorcykel när det regnar, säger han.Men trots regnet har till exempel inte Wanås märkt någon nedgång.- De har snarare märkt en ökning av människor som kommer till dem, säger turistchefen i kommunen Camilla Palm som själv hade svårt att hitta en parkering när hon var där senast.En annan turistattraktion som har märkt av en ökning är Immelns kanotcenter. Där har i princip alla kanoter varit uthyrda varje dag sen de öppnade för säsongen i våras. Man gör beräkningar som visar att det rör sig som 4-500 besökare om dagen.

Dessa besökare behöver någonstans att vända sig och turistbyrån bryter ny mark denna säsongen. - Vissa dagar har vi flyttat ut turistbyrån till något ställe. Till exempel så är vi i Wanås någon dag i veckan och ibland i Immeln, berättar Camilla Palm.

Försöket kom till efter önskemål från näringen och kommunen. Turistbyrån huserar i vanliga vall i Broby. Camilla Palm intygar att det har inte stått några besvikna turister utanför porten medan personalen har varit iväg på annat håll.- Vi har ett gott samarbete med biblioteket som gör att de kan gå in där och fråga, säger hon.Projektet med ambulerande turistbyråer ska utvärderas efter säsongens slut för att se om det är något som ska vara kvar även nästa år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.