Passagerare evakuerades från två tåg

Hässleholm Ett X2000-tåg fick evakueras på tisdagseftermiddagen vid Töreboda, öster om Mariestad.
Hässleholm • Publicerad 2 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Ett X2000-tåg fick evakueras på tisdagseftermiddagen vid Töreboda, öster om Mariestad. Passagerarna var strandsatta två timmar på tåget, eftersom det stod så till att passagerarna inte kunde flyttas till buss, uppger P 4 Skaraborg. På spångar fick de i stället gå över till ett tåg som stannade på spåret intill. Tåget som drabbades av det tekniska felet gick från Stockholm till Skövde. Passagerarna blev tre timmar försenade. På tisdagseftermiddagen tog det stopp för ett x2000-tåg på sträckan Halmstad–Hässleholm.  Utanför halländska Genevad fick 110 resenärer evakueras från tåget, som fått en fordonsskada.– De evakuerades till ett annat tåg och blev cirka två timmar försenade, uppger Torvald Svahn på SJ:s presstjänst.Tåget körde sedan resenärerna till Halmstad för byte där till andra tåg.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.