Två domare på rättegången

Hässleholm På tingsrätten i Hässleholm fortsatte telefonerna att ringa under tisdagen.
Hässleholm • Publicerad 3 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

På tingsrätten i Hässleholm fortsatte telefonerna att ringa under tisdagen. Intresset för Gubbligan är stort och för att att få arbetsro tvingades personalen att hänvisa press och andra till polisen.

Det är ett omfattande åtal. En vagn krävs för att forsla runt de 30 pärmar och de 7 000 sidor som utgör stämningen och den enorma förundersökningen.Mängder av vittnesförhör kommer att ske under rättegången, bland annat ska en mängd poliser höras om sina iakttagelser och till det kommer rånoffer, vittnen, bankpersonal samt flera andra.Åklagare Pär Andersson säger att man även fått god hjälp av dansk polis under utredningens gång.

Rättegången hålls som tidningen tidigare berättat i säkerhetssalen i Malmö. Två domare sitter med under hela tiden, vilket är ovanligt.Anledningen är att man på alla sätt vill minimera risken för att rättegången måste tas om. Skulle en domare få förhinder eller bli sjuk finns det redan en som är insatt i fallet.Inte förrän i oktober beräknas allt ha gåtts igenom. Därefter tar det ytterligare några veckor innan dom faller.

Döms männen väntar hårda straff. Gubbligans medlemmar lär vara till åren komna när de åter blir fria.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.