Brobybo slog hole-in-one

Broby – Min dotter Anne Svensson som är med i Araslövs golfklubb var med mig på banan.
Publicerad 4 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– Min dotter Anne Svensson som är med i Araslövs golfklubb var med mig på banan. Hon trodde inte att det var sant. Dagen till ära bjöd hon på champagne, säger Sven Lindström.

Sven började spela golf 1977, två år efter att han flyttade från Stockholm till Östra Göinge kommun. Sedan dess har han spelat regelbundet och busspendlar till Araslövs golfbana flera dagar i veckan. Men han har aldrig gjort en hole-in-one förut.

Enligt Svenska Golfförbundets Hole-in-oneklubb är en hole-in-one det mest prestigefyllda en golfare kan åstadkomma. Normalgolfaren behöver spela i snitt i 200 år innan det blir en hole-in-one. På Araslövs golfbana görs det mellan två och sex hole-in-one:s per år och är mycket ovanligt.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.