Uppskattad konsert i Röke

Hässleholm En välfylld kyrka hälsade Sammy Rimington välkommen tillbaka till Röke kyrka efter några års konserter i andra Göingekyrkor.
Hässleholm • Publicerad 4 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

En välfylld kyrka hälsade Sammy Rimington välkommen tillbaka till Röke kyrka efter några års konserter i andra Göingekyrkor.Musiker tillsammans med Sammy Rimington på klarinett,saxofon och sång var Ragnar Tretow, trumpet ,Fredrik John, trombone ,Per Larsson, piano, Bjarne Juul, banjo och gitarr och Keith Minter, trummor.

Sammy Rimington som är en av världens bästa och mest rutinerade New Orleans klarinettister, var i högform denna kväll inte minst som klarinettist och sångare. Många av de klassiska låtarna med New Orleansanknytning framfördes. Det var hög stämning hela den en och en halv timme långa konserten och det religiösa kristna budskapet tolkades på ett utmärkt sätt i denna musikform.

Det blev en fin avslutning på kvällen då de tre blåsarna på New Orleansmanér tågade genom kyrkan och spelade till publikens stående ovationer.Värdar för kvällen var Röke kyrkoråd och dess ordförande Yngve Nilsson framförde ett tack till orkestern och till kvällens sponsorer"bl.a Röke och Göinge sparbanker. Den inledande andakten hölls av komminister Agneta Svensson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.