Färre i kö till särskilt boende

Hässleholm Omsorgsnämndens ordförande John Bruun (FP) har på grund av semester ännu inte hunnit läsa brevet från Tyringe sjukhem, men lovar att göra det och ta upp en diskussion med ägarna.
Hässleholm • Publicerad 5 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Omsorgsnämndens ordförande John Bruun (FP) har på grund av semester ännu inte hunnit läsa brevet från Tyringe sjukhem, men lovar att göra det och ta upp en diskussion med ägarna.Han förklarar dock att placeringar på särskilt boende måste ske på de kommunala hemmen i så stor utsträckning som möjligt eftersom omsorgsnämnden ålagts sparkrav.- Men vi kan inte pruta bort de privata hemmen, det är viktigt att de finns kvar, säger han.Kommunen har nyligen lagt ner Qvarngården i Stoby, Vallmogården i Vinslöv är under avveckling och inom kort omvandlas också Ehrenborgs äldreboende till trygghetspensionat.- Både vi och de privata företrädarna trodde nog därför att det skulle behövas lite fler privata platser, säger Bruun.Aktuella siffror visar också att antalet som väntat länge inte har ökat, varken de som väntat mer än två månader eller de som väntat mer än tre månader. Den sista juni hade åtta personer väntat mer än tre månader, en minskning jämfört med i mars då det var tolv. Alla hade erbjudits plats, men tackat nej.I juni väntade totalt 23 personer på plats, i juli 29. Under våren har antalet växlat mellan 19 och 29.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.