Paradiset för traktorälskare

Hässleholm På lördagen hade uppskattningsvis 900 personer hittat till den lilla bebyggelsen Björstorp strax sydost om Emmaljunga.
Hässleholm • Publicerad 7 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: Mattias Bolin
Foto: Mattias Bolin

På lördagen hade uppskattningsvis 900 personer hittat till den lilla bebyggelsen Björstorp strax sydost om Emmaljunga. Där anordnade Vittsjö LRF traktorpulling. Totalt tävlade 36 traktorekipage i vem som kunde dra tung vikt efter traktorn längst sträcka. - Jag gör det här för att det är roligt, men jag tror inte att jag kommer att vinna, säger Martin Zetterwall, Hästveda.

Tävlingen är uppdelad i fyra olika klasser beroende på hur mycket traktorerna väger. I den lättaste klassen får traktorn väga högst 4 500 kilo, och i den högsta klassen får de väga allt mellan 7 500 och 13 000 kilo.Det gäller att dra ett släpp med olika mycket vikter i, efter traktorn. Ju längre traktorn orkar dra, desto bättre är det. Om man lyckas dra släppet hela banan, har man åstadkommit något som kallas för en "full pull". Tävlingsledaren Jerry Olsson var mycket nöjd med dagen efteråt.- Här har varit många familjer och mycket ungdomar så det har varit väldigt lyckat, säger han.

Vinnarna i de olika klasserna blev Mats Nilsson, Munka Ljungby, Stefan Pettersson, Hjärnarp, Markus Dahlman, Hjärnarp och Per Sandberg, Farstorp.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.