Lenny Kravits tillbaka med ett konstverk

Kultur och Nöje Lenny Kravitz är tillbaka med sitt nionde studioalbum, \"Black and white America\", som han menar är väldigt annorlunda i jämförelse med hans tidigare skivor.
Publicerad 8 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
I höst ger sig Lenny Kravitz ut på världsturné och han planerar för ett besök i Sverige nästa sommar. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix
I höst ger sig Lenny Kravitz ut på världsturné och han planerar för ett besök i Sverige nästa sommar. Foto: Matt Sayles/AP/Scanpix

Lenny Kravitz är tillbaka med sitt nionde studioalbum, "Black and white America", som han menar är väldigt annorlunda i jämförelse med hans tidigare skivor.- Skivan är ett konstverk. Det finns inte någon låt på albumet som låter som den andra, säger Lenny Kravitz i en telefonintervju till TT Spektra. Titelspåret handlar om de egna erfarenheter av rasism som drabbat hans familj, men också om rasismen i dag.- Jag är inte arg, mest överraskad över att det fortfarande finns så mycket ilska och hat mot vissa grupper, säger han. Lenny Kravitz är också chockerad över händelserna i Norge.- Det är en sådan tragedi vad en galen person kan göra mot så många liv. Lenny Kravitz växte upp med den ena foten hos sina morföräldrar i en fattig, svart del av Brooklyn, och den andra i den rika och huvudsakligen vita världen på Manhattans Upper East Side, där han kom nära rasismen.- Jag var ett blandbarn. Men jag kände mig hemma i båda världar, och har alltid trivts med den kontrasten. Kontraster präglar också hans musik. På "Black and white America" pendlar han ohämmat mellan olika musikstilar.- Jag är inte bara en stil och gillar inte att vara begränsad. Lenny Kravitz jämför musikskapandet med att måla tavlor.- Jag går bara efter känsla och planerar ingenting jag gör, säger han. En artist han ser som mycket unik är den nyligen bortgångna Amy Winehouse, just för att det fanns ett budskap i allt hon var och i allt hon gjorde.- Vissa människor kommer till världen för att göra vad de måste göra, för att sedan snabbt lämna den, säger Lenny Kravitz, som för två år sedan gick ut med att han ville sjunga in en duett med sångerskan. Fick du någon respons? - Nej, men jag hade älskat att sjunga med henne. Hon är en legend. Lenny Kravitz åker i höst ut på en världsturné, och han säger att han absolut kommer till Sverige nästa sommar.- Jag har alltid älskat Sverige, speciellt på sommaren. Svenskar är väldigt coola och jag har flera vänner därifrån i New York. Jag har också varit mycket i Motala eftersom jag förut hade en flickvän där.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.