Nyheterna blir superlokala

Osby I samband med skolstarten drar lanseringen av den \"Superlokala\" Osbysidan på www.
Osby • Publicerad 9 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Mimmi Karlsson-Bernfalk
Mimmi Karlsson-Bernfalk

I samband med skolstarten drar lanseringen av den "Superlokala" Osbysidan på www.nsk.se. i gång. Konceptet bygger på att läsarna själva ska få möjligheten att förmedla egna nyheter på sajten. Det kommer att ges utrymme till föreningar och några lokala bloggare som kommer att presenteras närmare i tidningen inom en snar framtid.- Vi vill visa Osbyborna att Osby är ett viktigt område för oss, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk.- Men den här satsningen betyder inte på något sätt att papperstidningen kommer bli sämre.

Skånska Dagbladet använder sig av samma koncept för Eslöv på sin hemsida (www.skanskan.se) med ett gott resultat.- Det fungerar jättebra med Eslöv, säger Mimmi Karlsson-Bernfalk. - Vi har ambitionen att göra det här med fler orter i framtiden. På sajten kommer läsarna också att kunna ta del av en så kallad "blåljuskarta" där de kan läsa om utryckningar, trafikolyckor och lagfarter.

Tanken är att Osbysajten ska bli den självklara platsen att söka information på om allt som rör Osby.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.