Ida-Theres och Lukas VM-klara

Sport Hästvedabrottaren har haft en strålande säsong så här långt med bland annat ett EM-guld samt internationella turneringssegrar i Azerbajdzjan och Rumänien.
Sport • Publicerad 10 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Hästvedabrottaren har haft en strålande säsong så här långt med bland annat ett EM-guld samt internationella turneringssegrar i Azerbajdzjan och Rumänien. Den femfaldiga EM-mästarinnan har ett silver och två brons tidigare i VM-sammanhang. Ett av de stora målen med VM-turneringen för Ida-Theres är att komma bland de sex främsta och direktkvalificera sig till OS. Det för att slippa ovissa kvalturneringar under kommande vinter och vår. Nerells konkurrent i 55 kilo, Sofia Mattsson, flyttar upp till 59 kilo. Senast hon tävlade i ett internationellt mästerskap brottades hon i 51 kilo.I herrarnas VM-trupp har den 21-åriga Arbogabrottaren Lukas Nilsson tagits ut i 60-kilos-klassen. Lukas, som började att brottas i BK Viking i Broby, gör sin debut i landslagssammanhang. Den före detta Vikingbrottaren har för övrigt aldrig deltagit i något internationellt mästerskap, varken som ungdom eller junior.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.