Oseriösa taktvättare härjar i Hässleholm

Hässleholm – De utger sig för att verka i vårt namn men vi har inget med dem att göra.
Hässleholm • Publicerad 10 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

– De utger sig för att verka i vårt namn men vi har inget med dem att göra. I Skurup slutade det med att en av taktvättarna försökte köpa sex av en kvinna som han försökte sälja en tvätt till, berättar Claes af Klinteberg. Dessförinnan hade mannen visat fram en broschyr från Jape produkter i Hässleholm. Vem som helst kan visserligen köpa företagets produkt "Grönfri" och ge sig ut och tvätta tak. Men för att vare en av Japes auktoriserade, utbildade återförsäljare måste man finns med på en lista som finns på företages hemsida jape.se.

Claes af Klinteberg tycker det är mycket olustigt att bli förknippad med de irländska taktvättarna. Enligt rapporter till polisen i Skurup under gångna helgen åker de runt i södra Skåne och erbjuder sina tjänster som taktvättare.

De uppges också uppträda otrevligt och påstridigt.– En kompis till mig på Östervärn hade besök av dem på onsdagen. De finns i trakten och därför vill jag varna folk för dem. Öppna inte ens dörren för dem, förklarar Claes af Klinteberg.

Varje sommar kommer kringresande personer från de brittiska öarna och erbjuder sina tjänster. Tidigare har det mest handlat om asfaltering och plattsättning. I år alltså även taktvättning.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.