Annons

Prinsen inte klar med pluggandet

Lund - Prinsen har hittills tagit 85 av 120 högskolepoäng på lantmästarprogrammet, säger informatör Anette Neldestam på Lantbruksuniversitetet i Alnarp.
Lund • Publicerad 12 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021

- Prinsen har hittills tagit 85 av 120 högskolepoäng på lantmästarprogrammet, säger informatör Anette Neldestam på Lantbruksuniversitetet i Alnarp.Han har fått både väl godkänt och godkänt i de betyg han tagit. Men lite återstår alltså.Många av kurserna inom lantmästarprogrammet är uppdelade i flera delar och om inte samtliga delar är klara får studenten inte ut poängen. Så är det i några fall även för prins Carl Philip som det senaste året läst på distans och halvfart.- Han har haft andra åtaganden också. Han var nog mer synlig på skolan i början av studierna då han läste på helfart. Sen har det blivit mer distans och halvfart men det finns ju alltid obligatoriska moment i kurserna då man måste vara närvarande, säger Anette Neldestam.Det som återstår för prins Carl Philip är att komplettera med de moment som fattas och så att skriva en B-uppsats.- Prinsen började ju läsa här när lantmästarprogrammet fortfarande var tvåårigt. Nu har vi gjort om det till ett treårigt kandidatprogram så vi har nu i höst den andra antagningen av elever som läser tre år. Men prinsen tillhör alltså den kull som läser i två år. Självklart kan han liksom alla andra plugga vidare och läsa in ett tredje kandidatår om han så vill, säger Anette Neldestam.Prinsens betyg visar att han lyckats ganska bra i sina studier. Han fick betyget 4 som motsvarar väl godkänt i både företagsekonomi tillämpad för agrar näring och i den kurs som består av ren företagsekonomi.Anette Neldestam bekräftar att prins Carl Philip ska fortsätta och slutföra sina studier vid Alnarp i höst. Det är planen. - När exakt han hinner bli klar är svårt att säga säkert. Vi har ju lite uppsamling nu i augusti när studenterna återvänder. En del har jobbat på hemma och lämnar in eftersläpande arbetsuppgifter vid terminsstarten i kurser som inte är riktigt klara. Men om så är fallet för prinsen vet nog bara han själv.För prins Carl Philips del återstår delar i kurserna lantbruksvetenskap och i djurhållningens teknologi. Dessutom fem högskolepoäng i växtproduktionsteknik samt alltså det självständiga arbetet, en B-uppsats, som omfattar tio högskolepoäng.

Marianne PernbroSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons