Äntligen kom stämningen!

Hässleholm Strax före vevade SM-rallyt i gång.
Hässleholm • Publicerad 13 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Mums filibabba! Langos ska de vara på en festival i Hässleholm. Här är det familjen Zeb
Mums filibabba! Langos ska de vara på en festival i Hässleholm. Här är det familjen Zeb

Strax före vevade SM-rallyt i gång. Luften fylldes av lukter från avgaser, blandat med frityros och doft av nystekt sill, ackompanjerat av en upphetsad speaker och kommunalrådet Urban Widmark som bestämt flaggade iväg bilarna med 30 sekunders mellanrum.

En bit därifrån stod Kerstin Ipsen och smög med en glass. Ja, det var nu inte så lätt eftersom glassen var ofantlig.- Den första glassen i år och den var värd att vänta på, sade Kerstin och högg in på grädden.Även om molnen hotade gråblålila var det lite stämning på gång. Något årets festival hittills lidit brist på. Unga, äldre, gamla och barn samlades i skön blandning.

Fast hittills har kommersen varit skral.Men Michael Podar med sin kaffemoppe från "Pyttelatte AB" är ganska nöjd ändå.- Vi ska fortsätta sälja kaffe i Hässleholm även efter festivalen. Vi håller på att lansera en ny sort, som är ekologiskt certifierat, berättar Michael.En kort stycke därifrån säljer Emilie Christensen och Katinka Milton egenhändigt tillverkad italiensk glass. Det är första gången de danska tjejerna, bosatta i Malmö, är i Hässleholm.- Hittills har det varit sådär, men vi hoppas mycket på bättre väder för lördagen, förklarar Katinka.

På Harrys var det fullsatt kring bordet redan ganska tidigt på kvällen. Många verkade passa på att ta kvälls maten ute denna kväll. Kompisgäng hukade i hop och höll värmen över mat, dryck och glatt humör.Kanske i väntan på underhållning i form av "Grönrock" och Casinorevyn till efterrätt.Partyfabriken på Tingshusgatan började med trubaduren Tod Smith.

Sedan fortsatte eftertänksamma singer/songwritern Eva-Mari Junker och glamrock från Helsingborg avslutade.Hos Emin Sen på Casablanca var det fullt och grillröken från de grekiska grillspetten var högintensiv. Förhoppningsvis fortsätter lördagen med ännu mer folk på stan, för att uppväga den tröga och omsorgsfull bortregnade inledningen på festivalen.

Carl-Johan BaulerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.