”Jag är nöjd”

Sport - Jag är nöjd.
Sport • Publicerad 13 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

- Jag är nöjd. Men jag hade fler lägen som jag borde gjort mål på, säger Andersson efter Hässleholms IF:s stabila hemmaseger mot bottenlaget Åstorp.- Simon skulle gå på första stolpen och han satte två vid första stolpen, så det fungerade ju bra, säger HIF-tränaren Dan Olofsson och ler brett.HIF inledde matchen riktigt bra och rullade ut ett mycket blekt Åstorp. På en halvtimme dödade hemmalaget matchen:x 1-0, 14:e minuten. Snabbt inkast av Jesper Bertilsson till Christoffer Ekelund, som tog sig ner till kortlinjen och serverade Simon Andersson.x 2-0, 27:e minuten. Simon Andersson snodde bollen och spelade fram Anton Persson, som med en snygg soloprestation utökade hemmaledningen.x 3-0, 29:e minuten. Ett mönsteranfall av HIF. Ekelund till Haris Crnalic till Simon Reinholdsson till Simon Andersson, som givetvis kom med kraft in i straffområdet och tryckte dit bollen vid första stolpen.Game over.Åstorp var inte tillräckligt bra för att rubba HIF och hemmakillarna slog efter den fina inledningen av på takten. HIF skapade visserligen en hel del, men skärpan saknades och efter 3?0-målet var det en ganska avslagen tillställning.Simon Andersson fullbordade dock sitt hat trick när han kallt lobbade in bollen på en fin framspelning av Jesper Bertilsson i den 86:e minuten.HIF visade att laget inte behöver titta neråt i tabellen under hösten. Den här upplagan av HIF är helt enkelt för bra för att inte bosätta sig på övre halvan. - Vi har fortsatt att utvecklas hela säsongen och vi jobbar för att bli ännu bättre. I dag hade vi bra rull och bra tempo i inledningen, sen blev det lite nonchalant. Men vi har ju full kontroll på matchen och det är skönt att få en match där det känns så här tryggt hela vägen, säger HIF-tränaren Dan Olofsson.Tremålsskytten Simon Andersson var inne på samma linje:- I början har vi bra rörelse och får mycket ytor och då kommer målchanserna. Sen var kanske inte motståndet det bästa och vi borde rullat på bättre i andra. Men det är en match vi ska vinna och det gör vi, så det känns skönt. Vad tycker du om att spela anfallare?- Kul. Jag spelar gärna anfallare oftare.Daniel Reinholdsson fick chansen i målet istället för Peter Richter och Reinholdsson skötte sig utmärkt. I Martin "Lillis" Lindstrands frånvaro (avstängd) spelade Jakob Nilsson mittback och även han svarade för en i stort sett felfri insats.Sen ska det kanske sägas att HIF-försvaret med Reinholdsson längst bak inte sattes på några svårare prov, men HIF visade att truppen är bred.- Jobbar vi som vi ska och hjölper varandra kan vi rubba alla lag i den här serien, slår Dan Olofsson fast.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.