Många strängar på sina fioler

Osby Den återkommande spelmansdagen har blivit en tradition för många, och i år var det dags igen för 16:e gången.
Osby • Publicerad 14 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Marie Bengtsson var en av de yngre deltagarna på spelmansträffen. Foto: Catja Tonberg
Marie Bengtsson var en av de yngre deltagarna på spelmansträffen. Foto: Catja Tonberg

Den återkommande spelmansdagen har blivit en tradition för många, och i år var det dags igen för 16:e gången. Knappt 500 personer hade samlats under söndagseftermiddagen, vissa med instrument och vissa utan.

19-åriga Marie Bengtsson från Vittsjö har spelat fiol i drygt tio år, och hon har varit runt på många olika liknande sammankomster genom åren. - Det är kul att träffas och spela och bara ha roligt tillsammans, säger hon. För henne har musiken funnits nära till hands i hela hennes liv. Hon har ett band med bland annat sin mamma och systerm och har spelat in två skivor. - Jag sjunger och spelar fiol. Det blir mest gammeltjo, foxtrot och folkmusik.Hon har tagit plats bland en grupp musiker som buskspelar medan andra band spelar på scenen på andra sidan bygdegården.

Lars-Inge Svensson och Kjell Johnsson som står och kikar på scenframträdandena är båda dragspelsmusiker och har varit här många år tidigare.Lars-Inge Svensson började spela som ung pojke, men återupptog intresset som pensionär igen,- Det var för dotterns bröllop som jag ombads spela.Och han trivs med dagen.- Man träffar mycket trevliga, glada människor här.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.