Man förnekar fortkörning

Skåne/Kristianstad Därför har mannen nu dömts att betala 2000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse.
Publicerad 16 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Därför har mannen nu dömts att betala 2000 kronor i böter för hastighetsöverträdelse. Det var den 1 juni i år som mannen stoppades i en trafikkontroll vid Skönabäck. Enligt polisens mätinstrument hade mannen kört i 95 kilometer i timmen på en vägsträcka där det endast är tillåtet att köra i 80 kilometer i timmen. När mannen blev stoppad krävde han att få ta sig en titt på mätinstrumentet. Mannen hävdar att såväl datum som bokföring av uppnådda resultat saknades på instrumentet. Han anser sig därför inte kunna acceptera det resultat som polisen sade sig ha noterat på platsen. Tingsrätten anser däremot att mätningen har gått till helt enligt de gällande reglerna. Tingsrätten skriver också att hastighetskontroll med laserhastighetsmätare är en vedertagen och tillförlitlig metod.Härmed dömer tingsrätten även mannen att betala 2000 kronor i böter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.