Sjödahl lämnar Vittsjö – amerikanska ersätter?

Sport Vittsjö GIK är på väg upp i allsvenskan, men anfallaren Emma Sjödahl missar segerfesten.
Sport • Publicerad 16 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Emma Sjödahl åker till USA får att studera och missar Vittsjös sista steg mot allsvenskan. FOTO: STEFAN SANDStRÖM/ARKIV
Emma Sjödahl åker till USA får att studera och missar Vittsjös sista steg mot allsvenskan. FOTO: STEFAN SANDStRÖM/ARKIV

Vittsjö GIK är på väg upp i allsvenskan, men anfallaren Emma Sjödahl missar segerfesten. I morgon åker hon till San Diego för att studera fram till årsskiftet.- Som en del av min utblidning ska jag plugga en termin på San Diego State University. Det bestämde jag redan före säsongen och det ska bli jättekul. Men det är klart att det känns lite tråkigt, typiskt att jag ska iväg just detta året, säger Sjödahl.

Helgens segermatch mot Qbik borta blev Sjödahls avskedsföreställning.- Skönt att avsluta med en vinst och nu lämnar jag när vi leder med tio poäng, det känns bra, säger Sjödahl.

Kommer du att spela fotboll i USA?- Eftersom jag bland annat har spelat i allsvenskan med KDFF är jag inte amatör och då får man inte spela collegefotboll. Så det blir inget collegespel för mig. Istället får det bli en paus från fotbollen och det kan nog vara nyttigt, inte minst mentalt.

Men du gör comeback när du kommer hem till våren?- Det har gått bra i år och jag har utvecklats som spelare, så jag tror att jag kommer att vilja spela igen när jag kommer tillbaka. Sen vet jag ju inte hur det känns efter nyår. Jag lovar inget, men det hade varit svårt att tacka nej till en chans att spela i allsvenskan med Vittsjö ? om vi nu tar oss dit.Går Vittsjö upp?- Ja, det tror jag. Det ser onekligen bra ut och vi har en bred trupp, så det kommer att gå bra även nu när jag lämnar.

Vittsjöledningen kommer troligvis att göra klart med ett nyförvärv inom kort för att ersätta Sjödahl.- Vi har en spelare på gång, en amerikan som har spelat i den amerikanska proffsligan WPS. Hon håller riktigt bra klass, men det är inte klart än. Vi väntar på ett svar, säger Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.

Kan man se värvningen av amerikanskan som att ni börjar rusta inför allsvenskan?- Hon kommer i första hand att spela hösten ut och det kommer inte att påverka klubbens budget. Det är andra finansiärer som går in och löser detta ? om det blir klart, säger Mårtensson, som inte vill prata om nästa år.- För det första är det inte klart att vi går upp. Jag vill inte uttala mig om vad som händer nästa år.

Blir du kvar som tränare om ni går upp?- Jag har ett kontrakt på ett år, sen får vi omförhandla. Så jag kan inte säga något nu, det där är en förhandlingsfråga. Men Vittsjö är en mycket bra och trevlig klubb att jobba i.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.