Släp med 23 ton gips välte på väg 19

Broby Lastbilen klarade sig kvar på vägen, men släpet som innehöll 23 ton gips kom för nära väggrenen, välte och lade sig upp och ner i diket.
Publicerad 16 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Lastbilsolycka på väg 19 mellan Knislinge och Hanaskog. Inga pesroner kom till skada ocj inga andra fordon var inblandade i olyckan. Foto: Mattias Bolin
Lastbilsolycka på väg 19 mellan Knislinge och Hanaskog. Inga pesroner kom till skada ocj inga andra fordon var inblandade i olyckan. Foto: Mattias Bolin

Lastbilen klarade sig kvar på vägen, men släpet som innehöll 23 ton gips kom för nära väggrenen, välte och lade sig upp och ner i diket. Polis, ambulans och bärgning kallades till platsen. - I nuläget finns inga misstankar om brott, men vi är inte helt klara ännu, säger Magnus Göransson, polis och yttre befäl vid olycksplatsen. Vägen spärrades av i båda körriktningarna och olyckan inträffade vid niotiden på morgonen. Vid elvatiden hade bärgningen ännu inte påbörjats.- Vi väntar på en bärgningsbil till. Jag tror att vägen kommer att vara avspärrad ett par timmar till, säger Magnus Göransson. Bärgnings- och röjningsarbetet beräknas pågå till 14-tiden på tisdagen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.