Regionen stoppar all upphandling av mat

Skåne/Kristianstad Det var under onsdagen som regionrådet Katarina Erlingson (C) bad inköpsdirektören att stoppa en upphandling av livsmedel till verksamhetens sjukhus.
Publicerad 17 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var under onsdagen som regionrådet Katarina Erlingson (C) bad inköpsdirektören att stoppa en upphandling av livsmedel till verksamhetens sjukhus.

Katarina Erlingson säger att anledningen till hennes åtgärd bottnar i att några av tjänstemännen har gått för fort fram under sommaren. Brådskan har bland annat resulterat i att tjänstemännen har skickat ut kravspecifikationer som inte går hand i hand med den matvision som regionstyrelsen antog tidigare under den gångna våren.– Därför kommer det att göras ett omtag och upphandlingen kommer att gå ut i ett senare skede. De nuvarande avtalen går att förlänga och vi har god tid på oss att göra rätt, säger Katarina Erlingson i ett pressmeddelande.– Jag beklagar de eventuella olägenheter detta innebär för dem som redan börjat räkna på anbud, fortsätter hon.

Den avbrutna upphandlingen avser i princip livsmedel till Region Skånes sjukhuskök i Helsingborg, Ängelholm, Kristianstad och Ystad.Regionstyrelsen i Region Skåne antog under våren en matvision för att Skåne ska bli känt som Matlandet Skåne. Ambitionen gäller över hela spektrat, från näringslivsutveckling, upphandling och miljö till bättre mat för patienter.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.