Sjunkande publiksiffror för berättarna

Hässleholm Publiksiffrorna skrevs till 2 411 respektive 1 602.
Hässleholm • Publicerad 17 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Publiksiffrorna skrevs till 2 411 respektive 1 602.- Det går upp och ner, när det gäller sådana här siffror, förklarar Lars Åström från Studiefrämjandet, som tillsammans med Hovdala slottsförvaltning arrangerar de här onsdagskvällarna.

Han ska inom kort sätta sig ner med folk från slottet, för att diskutera fram riktlinjerna inför 2012 års berättarkvällar.Det blir en fortsättning; någon annat finns inte bland framtidsplanerna.I sommar har det dåliga och opålitliga vädret skrämt bort en del besökare från Hovdala innergård om onsdagskvällarna.- Men det är ganska konstigt, för när det regnar inne i Hässleholms tätort, är det många gånger i princip uppehållsväder på Hovdala, konstaterar Lars Åström.

De besökare han pratat med efter de olika föredragen och kåserierna på slottet har oftast varit nöjda:- Folk har uppskattat den breda mixen 2011. Nu är frågan, om vi ska anlita fler lokalt förankrade personer, eller om vi i stället ska satsa på fler kändisar.- Vi vill gärna ha en blandning av berättare.

Det var 1994 berättarkvällarna på Hovdala startade. Därför har nu den 18:e säsongen slutförts. Överlägset mest publik i år samlade Anna-Lena Brundin: 530 personer. Sedan följde Glenn “Wish” Åstedt med 335 och därefter Johanna Koljonen med 180.I fjol lockade tv-kändisarna Arne Hegerfors och Fredrik Önnevall mest folk: 561 respektive 560. Trea blev artisten och radiokvinnan Helene Persson som lockade 360 personer till Hovdala slotts innergård.

Bertil Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.