Veckans barnböcker

Personligt Viggos ordBirgitta Westin, Mati LeppBonnier CarlsenVärldens charmigaste lille Viggo är tillbaka!
Personligt • Publicerad 17 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Viggos ordBirgitta Westin, Mati LeppBonnier Carlsen

Världens charmigaste lille Viggo är tillbaka! Denna bok riktar sig till de yngre barnen och har ett enkelt språk men rymmer ändå så många ord och illustrationer att titta och peka på.Viggo berättar om när han var en bebis som pratade bebisspråk och rapade efter maten. Vi får följa med honom nu när han är lite större. Han tar oss med på upptäcktsfärd in i kylskåpet, på bussen till mormor och bland alla blommor och djur i morfars trädgård. En härlig och mycket pedagogisk bok som barnen kommer vilja höra om och om igen!

En dag med baby SmurfPeyoRebus

I höst är det återkomst på bioduken med 3D- filmen The Smurfs. Här kommer en bok för de allra yngsta, barn upp till tre år. Den är gjord i hård kartong och är en pekbok med färgglada uppslag. Det handlar om babysmurfen, där vi får följa smurfen en hel dag. Allt från det att han vaknar och byter blöja, under dagens lek och fram tills dess att det är dags att gå isäng. Enkel och lättsam.

999 frågor & svar om djurCarsten RyyttySemic

Hur lång är giraffens tunga? Går jättepandor i ide? Spyr elefanten ur snabeln? Hur gammal kan en spindel bli? Har tusenfotingen verkligen 1 000 ben?Ja, hjälp, här har vi den ultimata boken för nyfikna barn. Den innehåller många frågor, svar och fakta om bland annat apor, flodhästar, hajar, isbjörnar, ödlor och utdöda djur. Det är helt enkelt en bok som du inte kan vara utan! Hur ska du annars kunna veta om ormar kan prutta eller varför vitvalen brukar kallas för havets kanariefågel?

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.