Föräldraförening vill överta fritidslokal

Osby Det är en riktig idyll man möts av när man rullar in i Visseltofta.
Osby • Publicerad 18 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Visseltofta föräldraförening
Visseltofta föräldraförening

Det är en riktig idyll man möts av när man rullar in i Visseltofta. Att säga att lugnet härskar är definitivt inte att ta i. Men det finns ställen där det är febril aktivitet, i byns föräldraförening exempelvis.Ordförande Anders Karlsson är den drivande kraften i föreningen och han jobbar oerhört hårt för byns ungdomar. Att skolan ska vara kvar är bara en viktig sak för föreningen. Att ha något att göra på fritiden är en annan viktig del.

- Jag tror inte det är många av barnen här som är särskilt intresserade av att ta sig till och från Osby för att gå på fritids där eller göra något annat. Det är därför vi är intresserade av att ta över och hyra det som vi kallar klubbstugan, säger Anders Karlsson.När han själv var ung användes lokalen som en form av fritids, och det är så han vill ha det nu också.- Här finns redan ett pingisbord, och sen skulle man kunna lyssna på musik eller bara träffas. Jag tror det skulle vara väldigt uppskattat, säger Anders.Hembygdsföreningen äger lokalen och sedan några år hyrs den av motorcykelklubben Wissbikers, men de är välvilligt inställda på att avbryta sitt hyresavtal. Det som ställer lite problem för föräldraföreningen är den kostnad de står inför om de skulle ta över hyreskontraktet.

- Som det är tänkt ska vi hyra den utan kostnad, men betala driftskostnaderna. Dessutom ska vi sköta renoveringarna medan Hembygdsföreningen står för materialkostnaderna, säger Anders.Han räknar med att driftskostnaderna ligger på cirka 10 000 kronor om året, pengar som de inte har i nuläget. Och den ansökan som gjorts till kommunen har de fått nej på.- Vi lär få Loka-bidrag, men det får man i efterhand. Vi behöver pengar för att komma igång nu. Det är inte mycket pengar det handlar om man ser till hur mycket som delas ut till Osby, Lönsboda och Killeberg, säger Anders.Även om man fått nej från kommunen nu hoppas Anders att det löser sig.- Det ska lösa sig på ett eller annat sätt, vi har en del idéer. Vi får väl söka ur några fonder, men det är inte meningen att de pengarna ska ta slut för jag tycker kommunen kunde ställt upp i det här fallet.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.