Fem döda på belgisk festival

Kultur och Nöje Förutom de fem dödsfallen skadades ett hundratal personer, varav 35 allvarligt, enligt tidningen De MorgenDet var på torsdagskvällen som en kraftig storm slog till mot rockfestivalen.
Publicerad 19 augusti 2011 • Uppdaterad 15 december 2021
Förödelsen var stor efter att en storm slagit till mot den belgiska rockfestivalen Pukkelpop på torsdagen. Foto: Yves Logghe/AP/Scanpix
Förödelsen var stor efter att en storm slagit till mot den belgiska rockfestivalen Pukkelpop på torsdagen. Foto: Yves Logghe/AP/Scanpix

Förutom de fem dödsfallen skadades ett hundratal personer, varav 35 allvarligt, enligt tidningen De MorgenDet var på torsdagskvällen som en kraftig storm slog till mot rockfestivalen. De kraftiga vindarna rev ner två scener, varav en föll på publiken. Flera träd slets också upp med rötterna. Över 60 000 besökare hade samlats för att lyssna på gruppen Smith Westerns när scenen kollapsade. På festivalen var bland andra Eminem, Foo Fighters, The Offspring och svenska Lykke Li inbokade att spela.Pukkelpop skulle ha pågått torsdag till lördag med ställdes in efter den tragiska olyckan.  

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.