Många fotgängare dör i trafiken

Nyheter Under årets sju första månader omkom 28 fotgängare i trafiken, fler än dubbelt så många jämfört med motsvarande tid förra året då 11 dödades.
Publicerad 19 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Under årets sju första månader omkom 28 fotgängare i trafiken. Foto: Scanpix
Under årets sju första månader omkom 28 fotgängare i trafiken. Foto: Scanpix

Under årets sju första månader omkom 28 fotgängare i trafiken, fler än dubbelt så många jämfört med motsvarande tid förra året då 11 dödades.Enligt ett pressmeddelande från trafiksäkerhetsorganisationen NTF utgör dessutom cyklisterna den grupp som skadas svårast i trafiken.

Linda Grip
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.