Hämnd motivet bakom mordbrand

Hässleholm Det var vid 19.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var vid 19.30-tiden som de två männen kom till en adress på Hörlingevägen. En bil stod parkerad på tomten där och männen började enligt anmälan slå på fordonet med kofot. Sedan hällde de ut bensin och satte fyr. Bilen började snabbt brinna – och totalförstördes.

Vittnen larmade polis och de misstänkta kunde gripas en kort stund senare.De satt på måndagsförmiddagen ännu kvar hos polisen. 52-åringen hade då gjort vissa medgivanden.Eftersom bilbranden hotade att sprida sig till ett intilliggande hus, där det vid tidpunkten för brottet fanns människor, rubriceras brottet som mordbrand.

De misstänkta är bosatta i Ängelholm samt Bjärnum, men har kopplingar till Hässleholm och Tyringe. De är sedan tidigare kända av polisen.Enligt uppgift ska motivet till brottet vara någon form av hämnd.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.