Triathlon ska höja tempen i Röke

Hässleholm Bakom Humlesjö triathlon finns alla föreningar i Rökebygden.
Hässleholm • Publicerad 22 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Anette Ivarsson kollar badtemperaturen inför premiären av Humlesjö Triathlon som hålls för första gången 27 augusti. Samling sker klockan 13 vid Humlesjö badplats. Efter välgångsord och uppvärmning går startskottet klockan 14. Mer information samt karta och vägbeskrivning finns på Röke IF:s hemsida. FOTO: Katarina Bexell
Anette Ivarsson kollar badtemperaturen inför premiären av Humlesjö Triathlon som hålls för första gången 27 augusti. Samling sker klockan 13 vid Humlesjö badplats. Efter välgångsord och uppvärmning går startskottet klockan 14. Mer information samt karta och vägbeskrivning finns på Röke IF:s hemsida. FOTO: Katarina Bexell

Bakom Humlesjö triathlon finns alla föreningar i Rökebygden. – Tanken med det hela är att samla bygden kring något som alla kan tycka är roligt. De som vill kan ge järnet och sikta på något av de tre priserna till de tre snabbaste deltagarna. Den som vill ta det lugnt och bara ta sig igenom de olika momenten gör så. Det kommer också finnas en tipsrunda runt sjön på tre kilometer för de som inte vill simma, cykla och springa, säger Anette Ivarsson och berättar att Svenska kyrkan, EFS, Röke Skytteföreningen, Röke IF, Röke sockengille och Röke brandvärn hjälps åt att hålla i arrangemanget som hålls för första gången i stor skala.

Idén kommer ifrån Anette Ivarssons egen familj. När hennes barn var små brukade hela familjen ge sig ut på ett triathlon där alla sprang hemifrån Kädarp till Humlesjös badplats. Därifrån simmades de 700 meterna rakt över sjön där cyklarna stod redo på stranden.Med lite omkastning är det samma sak som gäller på lördag. Klockan 14 bränner Röke Skytteföreningen av startskottet och då gäller det att simma över sjön. Röke brandvärn kommer att bemanna båtar intill de simmande för att förhindra olyckor. På andra sidan sjön står cyklar uppställda med handduk och ombyte. Sedan blir det cykel sju kilometer till Röke och vidare mot Kädarp där alla byter till löpning de sista fem kilometerna tillbaka till Humlesjös badplats där det sedan bjuds på prisutdelning, musikunderhållning och möjlighet att köpa korv och fika.

– Vi vill uppmana folk att samåka eftersom det finns begränsat antal parkeringar. Något att sitta på är också bra att ta med, säger Anette som inte vågar uppskatta hur många som kommer på lördag.– Det är svårt att säga. Vi har ingen föranmälan och det kostar inget. Kom som ni är och åk hem en erfarenhet rikare, säger Anette.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.