”Matigare” info till nyinflyttade

Osby Tidigare har nyinflyttade fått utskick från kommunen där de fått erbjudande att själva hämta ut information om kommunen.
Osby • Publicerad 23 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Tidigare har nyinflyttade fått utskick från kommunen där de fått erbjudande att själva hämta ut information om kommunen. - Det har varit ganska få som faktiskt hämtat ut dessa, berättar kommunikatör Andreas Lindfors på Osby kommun.

Så nu omarbetar kommunen den information som ska gå ut, och kommer skicka ut den till alla nyanlända. Den ska innefatta telefonnummer som kan vara bra att ha, men också en liten pocketliknande informationsbok som liknar den turistbyrån i dag tillhandahåller.- Den blir matigare och mer informativ. Där ska exempelvis anställda i kommunen få presentera bygden och de som gör att allt går runt här.- Så kan vi levandegöra informationen och göra kommunen mer personlig.- I stället för att presentera en opersonlig myndighet får de personer som jobbar här representera den, säger Andreas Lindfors.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.