Norra Skåne gratulerar

Grattis Hon är född i Ingelsträde utanför Höganäs och växte upp som äldst bland sex syskon.
Publicerad 23 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Hon är född i Ingelsträde utanför Höganäs och växte upp som äldst bland sex syskon. Anna-Brita Svensson fick som ung hjälpa till hemma både med barnpassning och hushåll. Så småningom startade hon egen verksamhet i hemmet som sömmerska, vilken blev början till hennes yrkesliv.

Större delen av sitt liv har hon bott i Örkelljunga och arbetat som sömmerska vid Pierre Hector AB, där hon bland annat sydde på revärer på byxor till kungligheter. Sin lediga tid ägnade hon åt familjen.Ett stort intresse är handarbete och Anna-Brita Svensson skänkte ofta sitt hantverk till auktioner hos Bibeltrogna vänner, där hon varit medlem i många år.

Det är främst hjälpsamhet och viljan att ställa upp i vått och torrt som kännetecknar Anna-Brita Svensson. Numera bor hon på Sjögläntan i Vinslöv där hon får god omvårdnad och har nära till barnbarn och barnbarnsbarn.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.