Tjänade miljoner på vapenhandel

Hässleholm Nisse Pistol svarade på det han ville i tingsförhandlingen, men lade i stället ut texten om annat.
Hässleholm • Publicerad 23 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
uppgav att han tjänat grova pengar på att sälja pistoler och revolvrar i mängd. Foto: CLAES HALL
uppgav att han tjänat grova pengar på att sälja pistoler och revolvrar i mängd. Foto: CLAES HALL

Nisse Pistol svarade på det han ville i tingsförhandlingen, men lade i stället ut texten om annat. Bland annat ville han berätta hur han i flera år kunde skicka 11 000 kronor i månaden till sin dotter.– Jag kan berätta var pengarna kom ifrån. Det är gamla pengar från gamla brott.

Pengarna hade han haft insatta på "skogsbanken", sade han. Nisse Pistol förklarade att han tjänat miljoner på att omfattande illegal vapenhandel förr om åren. Han sade att han sålt tusentals pistoler och revolvrar. Hans mor hade haft hand om pengarna medan hon levde, till 2002, påstod han.

Rånet mot Forex är det rån som gav mest, 2,1 miljoner. Bankrånet i Broby renderade i över en halv miljon.Men inga rånpengar som Gubbligan antas ha kommit över har återfunnit trots att polisen spanade på männen i tre månaders tid.– Vi hittade en halv tjuga vid en husrannsakan. Det är allt, konstaterade spaningsledare Tommy Börjesson förra veckan.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.