Donationer gav Dunder livet tillbaka

Broby Genom Cecilia Rynborns ansträngningar har 60 000 kronor samlats in till kattungen Dunders behandling och operationer på djursjukhuset.
Publicerad 24 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Katten Dunder räddades tack vare donationer från allmänheten.
Katten Dunder räddades tack vare donationer från allmänheten.

Genom Cecilia Rynborns ansträngningar har 60 000 kronor samlats in till kattungen Dunders behandling och operationer på djursjukhuset. Det var för ett par veckor sedan som Cecilia fick information från Kattkommando Syd om att hon skulle köra hittekatterna Dunder och Blixten till Göteborg där de skulle inkvarteras i ett stödhem. På vägen dit började kattungarna snurvla och fick andningssvårigheter. Cecilia körde genast till djursjukhuset där de konstaterade att kattungarna hade lunginflammation och kattsnuva. Dunder hade dessutom ett skadat öga. Veterinären tyckte att kattungarna skulle avlivas. "De var ju ändå bara hittekatter", hade han sagt. Cecilia lade då ut pengar ur egen ficka för att rädda de små liven. Hon gick sedan till tidningen för att vädja om hjälp med den totala notan som slutligen landade på 25 000 kronor.

Uppenbarligen var det många som kände för Blixten och Dunder och beundrade Cecilias kamp för kattungarna. 60 000 kronor har nu samlats in. – De pengarna som blir över ska gå till katten Roxy som också har ett skadat öga, berättar hon. Just nu bor Blixten och Dunder i ett rum på övervåningen i Cecilias hus. Men nästa vecka flyttar de till ett permanent hem i Hässleholm.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.