Tv-profilen Gun Hägglund är död

Personligt n Världens första kvinnliga nyhetsuppläsare är död.
Personligt • Publicerad 24 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Gun Hägglund ledde tv-programmet Razzel 1986. Foto: Anders Holmström/Scanpix
Gun Hägglund ledde tv-programmet Razzel 1986. Foto: Anders Holmström/Scanpix

n Världens första kvinnliga nyhetsuppläsare är död. Radio- och tv-profilen Gun Hägglund avled på fredagen efter en kortare tids sjukdom. Gun Hägglund började sin karriär på Sveriges Radio 1955, där hon bland annat läste nyhetstelegram för utlandssvenskar. Efter tre år värvades hon till tv där hon, som världens första kvinna, jobbade som nyhetsuppläsare på Aktuellt tillsammans med Olle Björklund. Hon ledde även ett flertal underhållningsprogram som Halvsju, Razzel och Café Sundsvall. Gunn Hägglund brann för ett liv i rörelse och var aktiv inom Cykelfrämjandet i över 30 år, länge som dess ordförande och på senare år som medarbetare på organisationens tidning. Gun Hägglund blev 79 år gammal. Hennes närmast anhöriga är sambon Jan samt en son och en dotter med familjer.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.