Hivman förd till Stockholm

Hässleholm Den hivsmittade 20-åringen dömdes i juli till tvångsisolering sedan han vägrat följa reglerna för smittsamma sjukdomarSedan dess han hållit sig undan.
Hässleholm • Publicerad 25 augusti 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Den hivsmittade 20-åringen dömdes i juli till tvångsisolering sedan han vägrat följa reglerna för smittsamma sjukdomarSedan dess han hållit sig undan.

På onsdagskvällen skulle en efterlysning ske i tv-programmet "Efterlyst" och det var strax innan inslaget skulle visas som 20-åringen självmant berättade var han befann sig för polisen. Han omhändertogs enligt smittskyddslagen klockan 21.45 vilket fick till följd att efterlysningen aldrig gick ut.– 20-åringen befann sig hos anhöriga eller vänner. Han är själv inte skriven på orten, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisens ledningscentral. Polisen hade tidigare under dagen fått in ett tips om att mannen skulle befinna sig i Malmö och under spaningsarbetet fick man kontakt med 20-åringen via telefon.En patrull från Kristianstad åkte ut och hämtade honom.20-åringen fick sedan tillbringa natten på polis-huset innan han transporterades till Stockholm under torsdagen.

20-åringen är misstänkt för försök till grov misshandel sedan han haft oskyddat sex med sin före detta flickvän utan att berätta om smittan.Uppgifter gör också gällande att han utsatt andra ovetande kvinnor för smittorisk. Vet man om kvinnor i Hässleholmstrakten utsatts? – Det har jag inte kännedom om, säger Calle Persson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.