Politiker vill rusta upp sport- och simhallen

Hässleholm Politikerna i referensgruppen till Servicekontoret i Sösdala har skrivit ett brev till kommunstyrelsen där de föreslår en rejäl upprustning av sport- och simhallen i byn.
Hässleholm • Publicerad 25 augusti 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Politikerna i referensgruppen till Servicekontoret i Sösdala har skrivit ett brev till kommunstyrelsen där de föreslår en rejäl upprustning av sport- och simhallen i byn. Dessutom vill de att fritidsförvaltningen skriver nytt kontrakt med arrendatorn, Sven Eryd.

Det sistnämnda har nu fritidsnämnden sagt ja till. Nämnden vill i fortsättningen låta arrendatorn själv ta hand om badintäkterna.Arrendatorn har tidigare fått en summa från kommunen för skötsel och tillsyn av anläggningen och badintäkterna har tillfallit fritidsnämnden. Denna månatliga ersättning bör nu justeras ner om arrendatorn i fortsättningen själv får ta hand om intäkterna från badet.

Ett nytt avtal skulle ge arrendatorn mer möjligheter att ha andra öppettider och själv styra dessa.I referensgruppens brev till kommunstyrelsen pekar man just på öppettiderna. Man vill bland annat att simhallen kan vara öppet på söndagar för allmänheten.Sösdalapolitikerna har haft ett samtal med nuvarande arrendatorn och kommit fram till att det behövs en rejäl upprustning av anläggningen.

"För att motsvara tidens krav på standard", skriver man och pekar på framtiden som förutspås i och med tågstoppet i byn.Bland förslagen till upprustning finns en ny entré och nya omklädningsrum. Politikerna vill också att det byggs ett litet badland för de yngre barnen i den plaskdamm som finns i dag.

Intill detta badland vill lokalpolitikerna ha ett bubbelbad, något som skulle ge simhallen ett mervärde.Till sist vill man att källaren handikappanpassas så att alla har tillträde till ungdomsgården, styrketräningshallen, brottarlokalen och bordtennisborden. Dessutom behövs ett nytt golv i sporthallen. Det är 43 år gammalt och mycket slitet, menar referensgruppen.

Det är nu upp till kommunstyrelsen att ta ställning till referensgruppens förslag. Fritidsnämnden har tagit del av förslaget och ställer sig positiv till det.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.