Ska övergå i privat regi

Hässleholm Vandrarhemsverksamheten har bedrivits i fritidsnämndens regi under många år.
Hässleholm • Publicerad 25 augusti 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Snart hoppas fritidsnämnden att vandrarhemmet Hässleholmsgården ska övergå till att drivas av en privat entreprenör. Foto: Hans Bryngelson
Snart hoppas fritidsnämnden att vandrarhemmet Hässleholmsgården ska övergå till att drivas av en privat entreprenör. Foto: Hans Bryngelson

Vandrarhemsverksamheten har bedrivits i fritidsnämndens regi under många år. Vandrarhemmet har haft tillgång till två byggnader under vinterhalvåret och fyra byggnader under sommarhalvåret.

Två anställda har skött verksamheten på sammanlagt 1,2 tjänster, men nu går en av dem i pension under hösten och den andra övergår till en annan tjänst inom kommunen. Därför vill fritidsnämnden nu låta en privat entreprenör driva vandrarhemmet.– Vi har redan intressenter som vill hyra lokalerna för vandrarhemsverksamhet, förklarar Stefan Larsson, förvaltningschef.

Han hoppas nu att en ny entreprenör ska utveckla verksamheten ytterligare på vandrarhemmet, kanske genom att erbjuda frukostservering och genom att marknadsföra Hässleholmsgården kraftfullare.Hyran kommer att ligga någonstans i spannet 100 000 till 150 000 kronor per år och då ska man hyra ut de båda byggnader som används året runt.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.