Vittsjö stormar vidare mot allsvenskan

Sport I och med gårdagens två mål mot Tölö är Sofie Andersson uppe i 24 mål på 16 matcher.
Sport • Publicerad 25 augusti 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Vittsjös Sofie Andersson gjorde två mål i matchen och nu nosar laget på damallsvenskan. Foto: Stefan Sandström
Vittsjös Sofie Andersson gjorde två mål i matchen och nu nosar laget på damallsvenskan. Foto: Stefan Sandström

I och med gårdagens två mål mot Tölö är Sofie Andersson uppe i 24 mål på 16 matcher. Ett snitt på 1,5 mål per match, alltså. Det är givetvis alldeles ohyggligt imponerande.Vittsjös skyttedrottning inledde målskyttet strax före paus när hon vek in från vänster och hittade bortre krysset med ett ljuvligt avslut.

I den 66:e minuten ökade Andersson på Vittsjöledningen. Tölös målvakt kladdade med bollen och det gör man inte ostraffat när en av landets hetaste målskyttar är på planen. Sofie Andersson snodde bollen och rullade in 0–2 med vänsterfoten.

Tölö reducerade på en fast situation åtta minuter före full tid, men det hann aldrig bli oroligt i Vittsjölägret. Bara en halv minut efter 1–2-målet drog nämligen Johanna Andersson till från långt håll och bollen letade sig in i krysset.Ett riktigt drömmål och Vittsjö spelar i allsvenskan 2012. Nej, det är inte klart i teorin, men 15 poängs försprång släpper naturligtvis inte Vittsjö.

– Ha, ha, du vill att jag ska säga att det är klart, men det är långt kvar, kommenterar Vittsjötränaren Thomas Mårtensson.Han ville som vanligt inte prata om allsvenskan, men Mårtensson var nöjd med Vittsjös insats i går.– Stabilt, mycket bättre än senast mot Södra Sandby. Vi hade stort bollinehav och bättre passningsspel, det fanns ett annat lugn i laget, säger han.

Hemmalaget var dock ganska farligt med sitt omställningsspel samt på fasta situationer.– Men det hanterade backlinjen med Johanna Rosén och Charlotte Bergstrand i mitten mycket bra, säger Mårtensson.– Även våra ytterbackar ska ha överbetyg, Louise Andersson gjorde en fantastisk match till vänster och Ida Olsson skötte hela högerkanten själv.

Alexandra Karlsson, som har brutit handleden, spelade inte.– Jag pratade med läkaren i morse och han avrådde från spel, förklarar Mårtensson.Vittsjö spelade på nytt med tre mittfältare centralt – Vlora Bajraktaraj, Kirsty Yallop och Sandra Adolfsson – och lämnade Olsson ensam på högerkanten. Och det fungerade utmärkt.– Det passar oss bra att ha tre centralt. Och i dag fungerade det mycket bra med Johanna Andersson på topp bredvid Sofie Andersson. Vi fick verkligen fart på henne, det var Emma Sjödahl-stuk på "Andy" i dag, säger Thomas Mårtensson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.